:: Pensil Dan Pemadam ::Pensil: Saya minta maaf..

Pemadam: Untuk apa? Awak tidak berbuat apa-apa yang salah. 

Pensil: saya minta maaf sebab awak cedera di sebabkan saya. Setiap kali saya membuat kesilapan, awak sentiasa ada untuk saya. Tetapi apabila awak membuat kesilapan saya tiada. Awak akan kehilangan sebahagian daripada diri awak. Awak akan menjadi lebih kecil dan lebih kecil lagi setiap kali di sebabkan kesilapan saya. 

Pemadam: Itu betul. Tetapi saya tidak kisah. Awak lihat, saya telah di lahirkan untuk melakukan tugas ini. Saya telah dibuat untuk membantu awak pada bila-bila masa awak melakukan sesuatu kesilapan, walaupun satu hari saya tahu yang saya akan hilang dan awak akan menggantikan saya dengan yang baru. Saya sebenarnya gembira dengan tugas saya. Saya tidak suka melihat awak sedih, dan saya berharap awak dapat teruskan perjuangan hingga ke titisan karbon terakhir.

Nota Hidup : Dalam hidup ini, kadang-kadang kita kena korbankan sesuatu kehendak hati kita demi kebahagiaan orang disekeliling kita lebih-lebih lagi untuk orang yang kita sayang. Saya sedang belajar untuk berkorban sungguhpun air mata jadi taruhan, impian hidup menjadi tebusan. Pesan hatiku, disaat kita merasa tidak memiliki apa-apa cukuplah yakin dan percaya bahawa Allah itu WAJIB ADA ^_^.

0 comments:

Post a Comment

LinkWithin

~Bersama Kamu~

Daisypath Anniversary tickers