ingatan untukku dan saudara seakidahku..

HAMBA-HAMBA ALLAH SEKALIAN,
Allah catitkan di dalam Al-Quran tentang manusia-manusia yang berasal dari air mani dan kemudian dibesarkan..akhirnya menjadi pengkhianat yang nyata. manusia-manusia begini dimurkai olehAllah, Tuhan orang muslim...oleh itu apakah kita yang Muslim ini, jika telah mengkhianati Allah,tidak terasa setinta takut kepadanya?

Allah ciptakan syurga, di dalamnya manusia bersenang lenang dan ditemani pasangan cantik-cantik, air sungai yang mengalir tenang, syurga yang amat indah terlebih indah sehingga tidak terfikirkan untuk orang-orang yang ikhlas menyerahkan dirinya dan takwa kepada Allah.

Dunia ini kata Muhammad, umpama setitis air dariselautan, dan selautan itu adalahakhirat...bayangkanlah, jika yang setitis ni pun kita telah tergoda oleh cantik dan indahnya..bagaimana pula yang selautan itu?dapatkah kita gambarkan?

Manusia-manusia yang menyerahkan diri pada agama Allah tidak akan rugi, kemenangan manusia di dunia ini adalah dalam agamanya...jadilah manusia yang hebat di dunia dan di akhirat!

Bacalah al-quran, dekatkan lah minda kepada hadis...teguhkan ukhuwah sesama Muslim..kita perlu kuat untuk menentang segala pengaruh yang melemahkan kita. bersederhanalah dalam berhibur...bersederhanalah memenuhkan jiwa dengan keseronokan, kita kini dipermainkan musuh-musuh Allah. mari kita kuatkan diri kita,kuatkan masyarakat kita, kuatkan negarakita..dalam memperjuangkan agama..takbir!!..

dengan mengingati Allah...hati akan menjadi tenang..

0 comments:

Post a Comment

LinkWithin

~Bersama Kamu~

Daisypath Anniversary tickers